2022. május

Szentesi Éva, Almási Kitti, Nádas Péter a Bookline májusi sikerlistájának csúcsán

A Bookline májusban is összegyűjtötte a hónap legnépszerűbb alkotásait. Az 50 legkeresettebb könyvet bemutató lista ezúttal rendkívül nagy műfaji változatosságot mutat, egyaránt megtalálhatók rajta romantikus történetek, krimik, önismereti írások, gyerekkönyvek, de történelmi regények és több tényirodalmi alkotás is. A lista első három helyét ezúttal három magyar szerző foglalja el.

Májusban a Bookline sikerlistájának első helyét Szentesi Éva Merkúr a retrográdbancímű alkotása szerezte meg. A népszerű író-újságíró legújabb könyvének ismertetője szerint „sokáig elveszettnek hitt, majd lehetetlen helyzetben megtalált szerelem, a mégiscsak véget érő barátságok és az útkeresés regénye. Látlelet arról, hogyan értelmezi magát egy nő a 2020-as években gyerek nélkül, mit gondol önmagáról, a testéről, az életéről (…).” Szentesi Éva könyvét követi a Almási Kitti A te döntésed című kötete, ami a pszichológus legjobb előadásait tárja az olvasók elé. A most megidézett előadásokban a szerző szól önismeretről, párkapcsolatokról, családról, elvárásokról, autonómiáról és még sok más pszichológiai témáról. A sikerlista harmadik helyén Nádas Péter Rémtörténetek című új regénye található. A Kossuth-díjas magyar író, drámaíró, esszéista legújabb alkotása egy vízparti település hétköznapi világába repíti az olvasót. A néhány napot átfogó cselekményben az elesettség, kiszolgáltatottság, függőség és az erőszak újabb és újabb változatait ismerjük meg, amelyeket a szenvedők a saját egyetlen életükként érzékelnek.

A Bookline havi sikerlistáján ezúttal három történelmi regény is szerepel, José Rodrigues dos Santos A birkenaui kézirat, Bauer Barbara A szív szabadságharcosai és Heather Morris A három nővér című történeteit is a legnépszerűbb művek között tudhatjuk. Közülük a legelőkelőbb helyen A birkenaui kézirat szerepel, amely a – fülszövege szerint – a holokauszt teljesen új megközelítését nyújtja, története középpontjába egy illuzionistát állít, aki családjával és rabtársaival együtt meg akar szökni a haláltáborból. A főszereplő karaktere egyébként nem kitaláció: Herbert Nivelli néven valóban tudnak egy illuzionistáról, aki megjárta Birkenaut. Egy auschwitzi igaz történetet dolgozz fel könyvében Heather Morris is. A három nővér című regény a mai Izraelben élő, a haláltábor miatt szétszakított, majd újra egymásra találó Heller nővérek kálváriáját írja meg. Bauer Barbara legújabb alkotásában az 1848-49-es szabadságharc és forradalom alatt egy „szárnyait bontogató fiatal lány” és szerelme történetét meséli el az olvasóknak.

A mindig népszerű krimik közül ezúttal Stephen King Később című kötetét forgatták a legtöbben, ami egy, a szerzőtől megszokott, lebilincselő történetet tár az olvasók elé. King műve nemcsak egy megható felnövésregény, de krimi és kísértethistória is egyben. Guillaume Musso a népszerű francia író A brooklyni lány című alkotásában ezúttal a titkot állította története középpontjába, hiszen: „mindenki titkol valamit. A titkaink is hozzánk tartoznak. Meghatározzák, hogy kik vagyunk, honnan jövünk, és mit hozunk magunkkal”. Hamisíthatatlan krimi Marion Chesney skót írónő, M. C. Beaton álnévvel jegyzett Agatha Raisin és a tekeklub réme című könyve is. A nagy sikerű könyvsorozat legújabb részében a mindig gyilkosságokba botló Agatha ezúttal egy gyeptekepályán talál rá az idős házaspárra, Mr. és Mrs. Swinburnre, és egy férfi holttestére.

A krimikhez hasonlóan, a gyerek- és ifjúsági könyvek is rendszeres résztvevői a Bookline sikerlistájának. Közülük ezúttal Bartos Erika A Balaton-Felvidék – Brúnó a Balatonon című könyve szerezte meg a legelőkelőbb helyet.  A népszerű meseíró egy kedves történet és részletgazdag rajzok segítségével kalauzolja végig olvasóit a magyar tenger nevezetes helyszínein. Sokan szerették Berg Judit Két kis dínó Artúr király udvarában című alkotását is, amelyben a főszereplők Artúr királyhoz utaznak. Míg az előbbi történetek inkább a kisgyerekeknek szólnak, addig Jennifer Lynn Barnes Az örökség ára című regénye a serdülőknek nyújt nagy élményt, ezt igazolja, hogy a könyv hónapok óta New York Times bestsellerei között szerepel.

Szentesi Éva: Merkúr a retrográdban könyv
könyv

Merkúr a retrográdban

A Merkúr a retrográdban nem szokványos szerelmi történet, hiszen ritka, hogy az ember éppen akkor találja meg a szerelmet, amikor éppen életének legnagyobb tragédiájával néz szembe. Szentesi Éva ú...

 

Előjegyezhető

Almási Kitti: A Te döntésed könyv

Online ár:

3 817 Ft

Eredeti ár: 4 490 Ft

Nádas Péter: Rémtörténetek könyv

Online ár:

4 250 Ft

Eredeti ár: 4 999 Ft

Leiner Laura: Random e-Könyv
e-Könyv

Random

Az egyetemista Emma egy meglehetősen rosszul alakult nyaralás óta nem utazott sehová és ehhez a fogadalmához három éve tartja magát, amikor is véletlenül, mondhatni önhibáján kívül nyer egy tengerp...

Online ár:

2 990 Ft

Szentesi Éva: Merkúr a retrográdban e-Könyv

Online ár:

2 799 Ft

Catherine Belton: Putyin emberei e-Könyv

Online ár:

4 299 Ft

Nádas Péter: Rémtörténetek e-Könyv

Online ár:

3 299 Ft

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára