2021 augusztus

Eklektikus ősz

Augusztusban még meleg van, de ilyenkor már mindenki tudja, hogy a gondtalan nyári napoknak hamarosan vége: lassan, de biztosan vissza kell rendeződni a munka-iskola diktálta hétköznapokba. A legkeresettebb könyvek listája jól tükrözi ezt a kettősséget: a romantikus történeteket nem tudtuk még elengedni, de mellette egyre jobban belemerültünk az önismeretbe is. És csak faltuk, faltuk a könyveket!

Augusztusban a sikerlista első helyét Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című könyve szerezte meg. A mű több szempontból is érdekes, egyrészt a szerző első regényeként kelt el több mint 4 millió példányban, másrészt 2019-es első megjelenése óta időről-időre újra felbukkan a legolvasottabb könyvek között, az érdeklődés nem csökken iránta. A könyv egy ritkán lakott mocsaras vidéken játszódik, itt él elzárkózva a fiatal Kya, akinek a történet előrehaladtával gyökeresen megváltozik az élete: nemcsak a szerelem találja meg, aminek köszönhetően kitárul számára a világ, de egy rejtélyes gyilkosság első számú gyanúsítottjává is válik. A második helyen a Bookline sikerlista egyik állandó kedvence, Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve áll. Sorsunk nem értelmezhető felmenőink életének ismerete nélkül, döntéseinket nagyban befolyásolja az ő életük – vallja a pszichológus szerző, akinek novemberben új könyve jelenik meg. A harmadik helyezett Edith Eva Eger Döntés című kötete lett, ami szintén bestseller 2017-es megjelenése óta: az Auschwitz-ot megjárt szerző tanulságokkal teli élete sokaknak mutat utat továbbra is.

Gyilkosságok és rejtélyek köré íródott Guillaume Musso Most! című könyve, amely augusztus legkeresettebb krimije lett a Bookline-nál. A regény főszereplői, Lisa és Arthur évente csak egyszer találkoznak egymással: kapcsolatuk titkokkal, vágyakozással, kíváncsisággal és feszültséggel teli, és egy, a történet utolsó soráig feltáratlan rejtély is gúzsba köti őket. Sokan forgatták Kondor Vilmos Örvényben című bűnügyi regényét is. A Budapest Noir írója ezúttal a rendszerváltás éveibe repíti vissza az olvasót, ahol egy szenvedélybeteg nyomozó történetét követhetjük nyomon, akit nem hagy nyugodni a körülötte szellemként örvénylő – a jelent is meghatározó – keserű múlt. Nagy népszerűségnek örvendett az elsőkönyves Richard Osman A csütörtöki nyomozó klub című alkotása is, ami a klasszikus és a mai bűnügyi történetek jegyeit egyesíti. A szerző művével nem csak az olvasóközönség, de kortársai elismerését is elnyerte: regényét A. J. Finn, a Nő az ablakban című könyv írója, a legjobb Agatha Christie-regényekhez hasonlította.

Míg a bűnügyi regényekben gyakran találkozhatunk olyan szereplőkkel, akik féltékenységből vagy épp a nem viszonzott érzelmek miatt ölnek, addig a romantikus könyvekben legtöbbször a vágyak beteljesülésével találkozunk. Karen Swan Római kaland című könyvében a „megállíthatatlan szerelem” kerül a középpontba. A történet egy gazdag, idős hölgyről szól, akiért fiatalon rajongtak a férfinak, bájai és vagyona sokakat lenyűgözött, mégsem kaphatta meg senki. A magyarázat drámai titkot rejt. Rómától néhány száz kilométerre játszódik a hónap másik romantikus sikere. Lori Nelson Spielman Sors, szerelem, Toszkána című regénye minden lapja szerelemmel és titkokkal van átitatva. Yangsze Choo, a New York Times bestsellerlistás szerzője szerint a könyv „egy csodálatos utazás Olaszországon és az emberi szíven keresztül, tele humorral és bölcsességgel.” Sokan forgatták a Bookline augusztusi sikerlistáján is szereplő Emily Nagoski Úgy, ahogy vagy című írását is. A szexuálpszichológus író célja, hogy eloszlassa a szexualitással kapcsolatos kételyeket, és kérdéseinkre válaszolva megmutassa az utat önmagunk felé, folyamatosan formálva a női testről alkotott képünket.

A Bookline „Szívünk rajta” gyerekkönyv-ajánló programjának szakértői matricával jelölik meg a minőségi újdonságokat, s ezek közül minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást is. Szeptemberben a választás Peter Wohlleben Érted az állatok beszédét? - Kalandozások az erdőben és a ház körül című könyvére esett, amit a független zsűri egyik tagja, Bényei Judit tanár- könyvtárpedagógus így mutatott be: „Egyre gyakrabban halljuk, hogy nem szabad felborítani a természet egyensúlyát. De mit is jelent ez, hogy függ össze életünk a Föld összes élőlényének sorsával? Peter Wohlleben könyve az emberrel egyenrangú lényekként mutatja be a körülöttünk élő állatokat. Az évtizedekig erdészként szerző olyan kérdéseket tesz fel róluk, amelyek saját életünkben is alapvetők: hol laknak, mit esznek, hogyan beszélnek, hogy nőnek fel, mit éreznek, hogy boldogulnak a társaikkal, hogy viselik az időjárást, félnek-e, mit tesznek, ha veszélyben vannak?”

Szívünk rajta 2021 augusztus

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím Kategória
Kolibri Peter Wohllebenl Érted az állatok beszédét? 7-10 éveseknek
Napraforgó Ana Serna Vara Érzelmek erdeje 3-6 éveseknek
Napraforgó María Forero A mi csapatunk 1. - Az első meccsr 8-10 évesek
Aión Publishing Újföldi Kitti A kislány és a királylány - Mese az igazi szépségről 3-5 évesek
Scolar Mike Barfield Ilyen az élet! 7-10 évesek
Pagony Shona Innes Az élet olyan, mint a szél 3-6 évesek
Könyvmolyképző Erin Entrada Kelly Helló, nagyvilág! 10-14 évesek
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek - puha kötés könyv
könyv

Ahol a folyami rákok énekelnek - puha kötés

„Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani.” Delia Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és ’60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsá...

Online ár:

4 250 Ft

Eredeti ár: 4 999 Ft

Edith Eva Eger: A döntés könyv

Online ár:

4 250 Ft

Eredeti ár: 4 999 Ft

Edith Eva Eger: Az ajándék könyv

Online ár:

3 800 Ft

Eredeti ár: 3 999 Ft

Ragnar Jónasson: Sötétség e-Könyv
e-Könyv

Sötétség

Egy fiatal menedékkérő orosz lány vízbe fulladt Vatnsleysuströnd egyik öblében. A fejsérülései arra utaltak, hogy meggyilkolták, ám a nyomozást nem sokkal később öngyilkosság gyanújával felfüggeszt...

Online ár:

1 990 Ft

Akciós ár:

3 000 Ft

Online ár: 3 999 Ft

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek e-Könyv

Online ár:

2 590 Ft

Laura Barnett: Variációk egy párra e-Könyv

Online ár:

2 100 Ft

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Szívünk rajta

Havonta frissen ajánlott könyvlistával rukkol elő a Bookline Könyváruház és az UNICEF Magyar Bizottság együttműködésében megvalósuló „Szívünk rajta” program, ami szülőknek és gyerekeknek igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben eligazodjanak a gyerekkönyvek között. Célja, hogy azok a könyvek, amik a gyerekek könyvespolcaira kerülnek, valódi élményt nyújtsanak, és igazi értéket képviseljenek.
www.szivunkrajta.hu

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára